DANI 1055 | 27.04.2018.

Razgovarala: Vildana Selimbegović

Piše: Razgovarala: Vildana Selimbegović

Nemam potrebu da se slažem s Vučićem

New Article

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i kandidat

Nemam potrebu da se slažem s Vučićem

Lider SNSD-a govori o svojoj kandidaturi za Predsjedništvo BiH, planovima, reformama, Izetbegoviću, Tihiću i Lagumdžiji, SDS-u i Savezu za promjene, objašnjava zašto je uvjeren da bi mu se i Stiglitz divio, ali i kaže da su sve dileme u vezi s Rusijom lažne: i Srbija i BiH će u EU, on dileme nema mada ima primjedbi

S Miloradom Dodikom uvijek valja računati na iznenađenje. Stoga i nisam bila iznenađena kada je kazao da mu ne smeta aktiviranje MAP-a za Bosnu i Hercegovinu, no nema uknjižbe imovine, ali jesam kada nije htio odgovoriti s kim bi volio raditi u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine ako pobijedi. Pa ipak, ima planove šta bi radio u instituciji za koju se kandidira i koja - kako god to zvučalo - nije vrhunac njegove političke karijere već njezin početak. Tek mu je 59 godina.

DANI: Već ste dali brojna obećanja šta ćete uraditi nakon pobjede. Rekli ste, naprimjer, da treba odmah nakon izbora razmisliti o pravljenju oružanih snaga RS-a. Kako to mislite izvesti kad je to u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom?

DODIK: Ne pravimo mi oružane snage.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.