DANI 1055 | 27.04.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Nosati stolice virtuelno

moderna VII

Rubicon i Gazzda udružili snage

Nosati stolice virtuelno

Neke stvari zaista treba prepustiti ljudima s idejom: domaća softverska firma Rubicon i brend namještaja Gazzda razvili su aplikaciju Augmented Reality, AR Interior Design Gazzda, koja korisnicima omogućava da u nekoliko koraka provjere odgovara li komad namještaja njihovom prostoru. Gazzda je jedan od prvih brendova namještaja u svijetu koji se odlučio na ovaj korak i ide rame uz rame sa svjetskim imenima poput Ikee.
“Augmented Reality predstavlja budućnost industrije namještaja. Posjetili smo nekoliko sajmova namještaja da bismo utvrdili da postoji interes za ovakvim vidom aplikacije. Ponosni smo što je Gazzda dokazao da je ispred svog vremena”, kaže direktor Rubicona Adin Popržanović.
AR pomaže da se izmjeri prostor i odabrani komad namještaja stavi na odgovarajuće mjesto. Namještaju se mogu mijenjati boje, može se rotirati, a kad se odabere, moguće ga je online naručiti sa najbližeg prodajnog mjesta.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.