DANI 1055 | 27.04.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

BAROMETAR

27.04. - BAROMETAR

BAROMETAR

Kijin novi Ceed je niži, širi i s dužim zadnjim prevjesom u odnosu na prethodnika i donosi kabinu sa zrelijim sportskim izgledom. Ravne linije zamijenile su prethodnikove okrugle rubove, a prednja maska je evoluirala. Novi model u standardnoj opremi nudi LED dnevna svjetla u obliku kocki leda, preuzeta od prethodnikovih GT i GT-Line. Profil karakterišu oštre, ravne linije, koje vizuelno produžuju motorni pokrov i vozilu daju uspravniji izgled. C stub, koji je zadnjih nekoliko godina postao Kijin zaštitni znak je širi, a nova zadnja LED dnevna svjetla Ceedu omogućavaju bolju vidljivost.
Kupci će novi Ceed u petovratoj hatchback izvedbi moći birati u 11 boja karoserije sa 15-inčnih čeličnih, 16-inčnih čeličnih ili aluminijskih do 17-inčnih dvobojnih, dijamantno brušenih aluminijskih naplataka.
U unutrašnjosti Ceeda su korišteni materijali visokog kvaliteta, a dobio je brojne detalje koje već imaju ostali Kijini novi modeli.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.