DANI 1054 | 30.03.2018.

Faruk Šehić

Piše: Faruk Šehić

Odrastanje jednog mačo feministe

ruinlust

Oduprijeti se želji da budeš pravednik u ime drugih

Odrastanje jednog mačo feministe

Kada preživljavaš nema tu velikih misli; instinkti, unutrašnja psihička i fizička snaga su ono što misli umjesto tebe • Bio sam nježan iznutra, i ako bih to pokazao dobio bih najgore uvrede i zajebavanje na moj račun bi trajalo • Ako si slabić onda bi se dvojica-trojica udružili i pretukli te

Ko se ne bi sjetio odrastanja u malom, prosperitnom gradu u zapadnoj Bosni, tačnije u Jugoslaviji, jer moja identifikacija s Bosnom dolazi tek s ratom. Zato mogu reći da prije 1992. nikad nisam ni živio u Bosni. Vjerovao sam u Jugoslaviju, u jugoslavenski identitet dok se sve to nije okrenulo protiv mene i sručilo mi se na glavu. Jedino je sjećanje još netaknuto.
Ko može poreći činjenicu da su granate koje su nam padale na glavu napravljene novcem naših roditelja, rođaka, starijih poznanika i prijatelja? To je nepobitna činjenica. Trebalo je dosta vremena dok smo shvatili šta nam se dešava, za to vrijeme tijelo je radilo svoj posao preživljavanja.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.