DANI 1054 | 30.03.2018.

Razgovarala: Tamara Nikčević

Piše: Razgovarala: Tamara Nikčević

Vučićeva stranka je partija predator

intervju

Zoran Panović

Vučićeva stranka je partija predator

Programski koordinator istraživačko-izdavačkog centra Demostat i nekadašnji urednik beogradskog Danasa analizira nedavno završene izbore za Skupštinu grada Beograda i objašnjava da li je Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića zaista nepobjediva, ima li Dragan Đilas kapacitet da ujedini opoziciju i šta je Milorad Dodik tražio na beogradskim izborima

Sudeći po rezultatima nedavno završenih izbora za Skupštinu grada Beograda, izgleda da je narodni heroj Jugoslavije, akademik i publicista Vladimir Dedijer imao pravo kada je, krajem šezdesetih godina prošloga vijeka, odgovarajući na pitanje legendarne novinarke londonskog Timesa gospođe Dese Trevisan hoće li u SFRJ konačno biti organizovani višestranački izbori, kazao da jugoslovenskim narodima nikad nije ni bilo mnogo stalo do višepartizma.
“Mi nećemo pluralizam, kako ne razumete?!”, čudio se Dedijer. “Nama je nekonforno to stalno preletanje iz opozicije u stranku na vlasti. Ovako, jedna partija... Što je sigurno, sigurno je!” objasnio je Dedijer.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.