DANI 1054 | 30.03.2018.

Razgovarala: Jelena Milanović

Piše: Razgovarala: Jelena Milanović

Izbori su za Dodika pitanje slobode

intervju

Aleksandra Pandurević, potpredsjednica SDS-a

Izbori su za Dodika pitanje slobode

O tome koliko je glasova pokradeno na izborima 2014, te šta mašinerija SNSD-a sprema za oktobar, za Dane govori šefica Kluba SDS-a u državnom Parlamentu

DANI: Može li lider SNSD-a uz propagandnu mašineriju ubijediti javnost RS-a u spin po kojem je Savez za promjene spreman iskoristiti, kako pišu mediji bliski Dodiku, “eventualno ubistvo opozicionog političara iz RS-a” za preuzimanje vlasti?

PANDUREVIĆ: Ova šizofrena teorija Dodikovih spin-majstora, a tu prvenstveno mislim na njegovog glavnog trovača javnog prostora Predraga Ćeranića, najviše štete nanosi samom Dodiku, jer ga stavlja u kontekst potencijalnih ubistava. Moje kolege i mene srelo je mnogo ljudi na ulici i reklo nam: “Čuvajte se, ovaj je spreman na sve da sačuva vlast”, što je Ćeranićeva zasluga. Čak mislim da je i Dodik svjestan štete koju mu je ovim spinom nanio Ćeranić, pa su sve demantovali premijerka Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Ovim spinom nanijeta je dvostruka šteta Dodiku. Prvo, otvorilo se pitanje da li se to zaista očekuje atentat na nekog iz opozicije, pa vlast unaprijed pilatovski pere ruke pripremajući teren da ako se to desi, kaže: “Jesmo li vam govorili da će se ovo desiti?!”. Drugo, kako je moguće da neke strane službe ovdje spremaju atentat, a da institucije ne reaguju i da, recimo, MUP ne pojača zaštitu i ne upozori potencijalne mete. Dakle, Ćeranić je direktno ministra Lukača optužio da, na osnovu političke diskriminacije, ugrožava živote opozicionara, jer ih nije zaštitio.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.