DANI 1054 | 30.03.2018.

Priređuje: www. automoto.ba

Piše: Priređuje: www. automoto.ba

Zagarantovana zabava

auto VI

BMW X2

Zagarantovana zabava

BMW se svojim novim crossoverom primarno obraća mlađoj publici koja želi uživati i u luksuzu i u savremenom, dinamičnom pogonu. X2 je izveden iz X1 od kojeg je osam centimetara kraći i sedam niži, a zahvaljujući tome i agresivnijem dizajnerskom pristupu, izgleda dinamičnije i više sportski.
Kupci X2 će moći da biraju između tri različita vizuelna paketa: Basic, M Sport i M Sport X, uz koje je pripremljeno i deset različitih aluminijskih naplataka u rasponu od 17 do 20 inča. Ova tri paketa razlikuju se po tvrdoći i visini vješanja, a vanjski dizajn je dodatno naglašen sa pet modernih boja, od kojih su tri potpuno nove u BMW-ovoj paleti: Galvanic Gold, Sunset Orange i Misano Blue.
Dizajn enterijera je isti kao kod X1. Razlike su u detaljima poput presvlaka sjedišta i ukrasnih elemenata, a X2 ima novi trokraki upravljač, te drugačije stilizovanu ručicu automatskog mjenjača. Raspored elemenata na centralnom grebenu, instrumenti i svi prateći tasteri na vratima i tunelu mjenjača imaju iste pozicije kao i X1.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.