DANI 1052 | 26.01.2018.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Glavnog tužioca nema prije proljeća

upiremo prstom

Trećina pravosuđa države obezglavljena čeka drugu trećinu

Glavnog tužioca nema prije proljeća

Utrka za glavnog državnog tužioca i njegove zamjenike haman pa tek počela, a već se spekuliše da će izbori biti poništeni, a Milan Tegeltija, kojem ove godine ističe mandat u VSTV-u, nagovijestio da će glavni tužilac biti imenovan u proljeće...

Imenovanje glavnog državnog tužioca bit će izvršeno u proljeće, izjavio je nedavno u intervjuu za Detektor Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.
Kalendarski, proljeće nastupa u zadnjoj dekadi marta, što znači da ćemo do izbora glavnog državnog tužioca, što je prilično moćna funkcija u jednoj državi, čekati još puna dva mjeseca. Konkurs je zatvoren u decembru 2017. i na njega se prijavilo 13 kandidata od kojih troje nije iz Tužilaštva BiH.

Ko su kandidati

Za ovu poziciju prijavili su se Gordana Tadić, Ismet Šuškić, Diana Kajmaković, Kasim Halilčević, Miroslav D. Marković, Tomislav Ljubić, Munib Halilović, Mustafa Hujdurović, Miroslav Janjić, Seid Marušić, Ivan Matešić, Saša Sarajlić i Siniša Vranješ.
Krenimo redom.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.