DANI 1049 | 27.10.2017.

Restart Srpska

Piše: Restart Srpska

Kompletan sistem je podređen partijama

restart

Samo za Dane: Zašto više nisu mogli ostati nijemi

Kompletan sistem je podređen partijama

U RS-u i BiH došlo je do potpunog urušavanja vrijednosnog sistema u društvu, osnovni problem je partiokratija, a moguće ga je prevazići javnošću i odgovornošću. Pojasnili su to u autorskom tekstu samo za Dane mladi okupljeni u Restart, koji sve češće pokreću javnost, nekad roza autićem, nekad flomasterima pored zida otišlih

Udruženje građana Restart Srpska je formirano početkom 2017., a sa radom je počelo u martu kada je pokrenut sajt http://www.restartsrpska.org. Pokretanje sajta je značio početak rada udruženja jer nam se sva aktivnost na samom početku temeljila na pisanju tekstova i objavljivanju na sajtu.
Osnovni razlog nastanka udruženja leži u činjenici da je u Republici Srpskoj i BiH došlo do potpunog urušavanja vrednosnog sistema u društvu pa su nam neke devijantne forme društvenog ponašanja postale potpuno normalne i prihvatljive, što nikako nije dobro. Te devijantne forme su dovele do moralnog pada kompletnog društva, do partijskog zapošljavanja, kriminala i korupcije ogromnih razmera, urušavanja obrazovnog sistema, urušavanja zdravstvenog sistema, odlaska mladih iz zemlje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.