DANI 1048 | 29.09.2017.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Sa SDA niko neće ni po cijenu RS-a

I Ćamil Duraković konačno shvatio da je pola Bosne

I Ćamil Duraković konačno shvatio da je pola Bosne otpisano

Sa SDA niko neće ni po cijenu RS-a

Nakon dva mjeseca konsultacija predstavnika pokreta Odgovor, te 23 sastanka sa nizom političkih dužnosnika i lidera, Ćamil Duraković je 26. septembra sve shvatio i izjavio da je dužan informisati javnost da je velika većina političkih stranaka odbacila ideju zajedničkog nastupa u entitetu Republika Srpska na izborima 2018. godine.
“Za sastanak u Srebrenici smo imali potvrđene predstavnike SDA, BPS-a, Stranke za BiH, te izraženu spremnost za razgovor kod DF-a, GS-a, SBB-a, NS-a i SDP-a, ali je bilo nekoliko otkazivanja, izlazilo se sa različitim zahtjevima u vezi sa okolnostima sastanka i predstavljanja istog javnosti”, objavio je Duraković.
Nekoliko stranaka je, priznaje on, u startu odbacilo ideju da razgovaraju sa SDA, neke su, tvrdi, “pod pritiskom također odbile prisustvo nešto kasnije”, ne navodeći ko je koga u toj priči pritiskao.
“Ja sam progutao ponos, išao od predsjednika do predsjednika stranaka, neki su me primili, a neki ne, ne tražeći ništa za sebe, već samo njihovu spremnost da sjednemo za jedan sto, radi Bosne i Hercegovine i naše ideje o borbi za ravnopravnost svih građana na svakom njenom pedlju”, dodao je Duraković.
Žao mu je, kaže, što je ideja zajedničke probosanske platforme dočekana sa podsmijehom.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.