DANI 1045 | 23.06.2017.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Kako pobijediti samog sebe?

Sport

Rukometaši BiH ostali bez plasmana na Euro 2018.

Kako pobijediti samog sebe?

Porazom od Austrije 32:34, izabranici selektora Bilala Šumana oprostili su se od Evropskog prvenstva u Hrvatskoj naredne godine I 13. evropsko prvenstvo od osamostaljenja BiH rukometaši Bosne i Hercegovine će gledati na TV ekranima, mada bi, s obzirom na to da će se ono igrati u Hrvatskoj, neki vjerovatno mogli skoknuti i preko granica kako bi pogledali koji meč.

Ostat će žal veliki što tamo neće biti naše reprezentacije, koja je igrama, može slobodno reći, više nego ikad zaslužila da se nađe na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Novi Savez

No, i za to ne možemo nikoga kriviti, jer smo sami sebi najveći krivci za ono što smo napravili, tačnije, za ono što nismo. Ovaj ciklus kvalifikacija protekao je u znaku jednog čovjeka, selektora Bilala Šumana, koji je otkako je preuzeo reprezentaciju u augustu prošle godine, najmanje bio selektor, a mnogo više sve ostalo i prije svega uz Bojana Jolića, tehničkog direktora reprezentacija, prvi operativac Saveza.
Osim što nije primio plate kao selektor, Šuman je dosad potrošio velike svote svog novca, a to je za jednu državu nenormalno. No, kod nas je sasvim uredu da selektor plaća avionske karte, da plaća smještaj reprezentacije, da plaća hranu, itd.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.