DANI 1045 | 23.06.2017.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Osmatračnica Kastel

Glasajmo za Cicu i Micu!

Diplomirati, stvoriti porodicu i nadati se da si u nekoj srednjoj klasi, to više nije lepa budućnost. Ovo beznađe menja pogled na svet, a gubi se i osećaj za realnost. Siromaštvo, partokratska i korumpirana država, velike razlike u platama i imovnom stanju smrtna su kazna za srednju klasu. Sve veći dugovi nose sa sobom i zablude, zablude se pretvaraju u ludilo, a dovoljno je zaviriti u istoriju, pa videti da je nerazlikovanje stvarnosti i mašte pravi rasadnik za fašizam i sve ostale ružne “izme”.
Zato je tu opčinjenost “poznatim ličnostima”: bogati, lepi, majstori skandala ili samo jeftine budale koje traže pažnju, spremne da po bilo koju cenu, pa i samoponižavanja, urade sve ne bi li se pisalo i pričalo o njima. Na šta se lepi većina. Divljenje “zvezdama” i njihovim ogromnim zaradama skriva činjenicu da su za te ogromne zarade zaslužne osobe koje padaju u siromaštvo.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.