DANI 1045 | 23.06.2017.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Jednostavno električan!

auto IV

Volkswagen e-up!

Jednostavno električan!

Porsche BH, uvoznik Volkswagen vozila za BiH, na Međunarodnom sajmu energetike Energa predstavio je pod sloganom Jednostavno električan električnu verziju VW-ovog malog gradskog e-upa!, kojeg pokreće elektromotor snage 60 kW (85 KS) i 210 Nm obrtnog momenta, dok je maksimalna brzina 130 km/h.
Električna energija skladišti se u litij-ionskim baterijama smještenim u podnici automobila sa kojima maksimalan doseg iznosi 160 kilometara. Uz tradicionalnu garanciju u trajanju od četiri godine, VW daje i osam godina garancije na bateriju.
“Volkswagenova električna vozila su 100 odsto električna, bez emisija, lagana, izuzetno učinkovita i nevjerovatne snage koja se osjeća već od samog starta jer odmah razvijaju najveći obrtni moment. Novi e-up! ima spreman još jedan istaknuti tehnički detalj, Car-Net e-Remote, aplikaciju za pametni telefon, koja kao i Car-Net portal omogućava da se brojnim funkcijama vozila upravlja daljinski”, kaže ekspert za električna vozila i trener za tehničko školovanje Porsche BH Jasmin Lučkin.
On je kazao da se kompletna autoindustrija ubrzano kreće ka masovnoj eksploataciji električnih vozila i da treba prilagoditi zakon i sve relevantne pravilnike o tehničkim pregledima, registraciji, pitanju javne infrastrukture, stimulansima..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.