DANI 1034 | 07.04.2017.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Premijerno za sarajevsku publiku

opservatorij

DJ Jonas Saalbach predstavlja svoj novi album

Premijerno za sarajevsku publiku

Domaći ljubitelji kvalitetne elektronske muzike će imati priliku da prvi u regionu premijerno uživo poslušaju novi album njemačkog, sve popularnijeg producenta i DJ-a Jonasa Saalbacha koji će nastupiti na novom izdanju klupskog programa Die Tanznacht u amfiteatru Doma mladih, u petak, 7. aprila. Organizator ovog događaja, sarajevska digitalna izdavačka kuća elektronske muzike Submarine Vibes, nakon nastupa Franz Alice Sterna, najavljuje sjajnu zabavu na kojoj će nastupiti i slovenački producent i DJ Roby Deep, sarajevski producent Hibrid te dvojac Sijah & Kolenda.

Novi album

Album pod nazivom Perspectives objavljen je 27. marta za berlinsku izdavačku kuću Einmusic Recordings, nakon što se Saalbach vratio sa svoje veoma uspješne turneje po Australiji. Na albumu se nalaze pjesme urađene u saradnji sa poznatim autorima kao što su Solok, Marina Miconnet, Hacker & Miethig, Amber Long i Philipp Kempnich. Album se za manje od 24 sata popeo na 6. poziciju Beatportove Progressive house top-liste.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.