DANI 1034 | 07.04.2017.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Radi se samo o kontroli novca!

Intervju dana

Ognjen Tadić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH

Radi se samo o kontroli novca!

Politički kriminal je postupio krajnje hladno i efikasno. I Srbi i Hrvati i Bošnjaci i ostali politički kriminalci jednostavno su donijeli odluku da preko uticaja na vodeće stranke blokiraju sistem i zaustave život u Bosni i Hercegovini

DANI: Za 7. april zakazana je sjednica Doma naroda. Hoće li se sakupiti Klub Srba? Imate li kontakta sa Radmanovićem, Novićem i Rodićem?

TADIĆ: Zaista ne bih da delegate iz Kluba selektujem na one koji bojkotuju i one koji ne bojkotuju sjednice Doma naroda. U konkretnom slučaju postoji mnogo nivoa simultane političke igre. Jedan potez na osnovnoj tabli prate potezi na ostalim paralelnim tablama. G. Dodiku nije jednostavno da donese odluku o bilo kom pitanju, jer mu često samo jedan povučeni potez na jednoj tabli znači da je pojeo neku suparničku figuru, ali istovremeno na drugim tablama istim potezom rizikuje da dobije šah ili čak mat.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.