DANI 1034 | 07.04.2017.

Darko Omeragić

Piše: Darko Omeragić

Nema tranše dok svako u svoju tikvu puše

besparicom protiv inata

Bh. vlasti u neizvjesnosti drže građane i Međunarodni monetarni fond

Nema tranše dok svako u svoju tikvu puše

Savez za promjene je protiv povećanja akciza na gorivo dok se ne uvede plavi dizel. SNSD je protiv rada u Parlamentu dok se na dnevni red ne stave tačke koje on želi. MMF je jasan: ispunite uslove do 7. aprila. Poljoprivrednici kojih se ova priča najviše tiče poručuju da će se odseliti

Bh. političari su Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) obećali ispunjavanje uslova za dobijanje druge tranše kredita, a građanima mnogo toga što donosi bolji životni standard. No, prevarili su i jedne i druge. Priča o lažnim obećanjima je normalna na bh. prostorima, ali traje predugo, zbog čega se iz BiH svakim danom iseljava sve više ljudi.
“Mi ćemo se odseliti odavde u Njemačku ili na Novi Zeland”, odgovorio nam je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac na pitanje šta će se desiti ukoliko se povećaju akcize na gorivo, odnosno ispuni jedan od nekoliko uslova koje je pred BiH postavio MMF kako bi naša zemlja dobila drugu tranšu kredita od 155 miliona KM.
No, Usorac još ne treba pakovati kofere, jer na nivou Bosne i Hercegovine o povećanju akciza nema saglasnosti partija iz Republike Srpske koje “vladaju” u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta BiH.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.