DANI 1032 | 24.03.2017.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Kada glupost postane vrsta sveopšte filozofije

umjetnost

Ugaone garniture Igora Antića

Kada glupost postane vrsta sveopšte filozofije

Umjetnik Igor Antić predstavio je u galeriji Lucida u Beogradu izložbu Ugaone garniture, kojom postavlja niz pitanja u vezi s položajem i ulogom umjetnika i umjetnosti u savremenom društvu

“Orman u sobi je obično postavljen u ugao, da ne bi zagradio prolaz ili zaklonio svetlo, jedna je od bilješki koje je Antić zapisao krajem studija. Ta ocjena odnosila se na činjenicu da umjetničko djelo gubi svoju autonomiju kada napusti atelje, ali se danas, u relaciji sa aktuelnom izložbom Antića, može iščitavati na drugačije načine”, navela je povodom izložbe Ugaone garniture istoričarka umjetnosti Ivona Fregl.
Galerija Lucida je, kako je za
Dane kazao Igor Antić, novootvoren prostor za savremenu umjetnost u Beogradu.

ANTIĆ: Gospodin Zlatomir Radivojević, njen vlasnik, izuzetno otvoren čovek i ljubitelj umetnosti, video je prošlog leta neke moje radove i pozvao me je da napravim jednu postavku u toj galeriji. Pored njega, tu su i Ivona Fregl, istoričarka umetnosti, i Dragoslav Krnajski, umetnik. Dakle, jedna vrlo profesionalna ekipa koja pruža odlične uslove za rad uz svu materijalnu podršku.

Ono što je važno istaći, to je da su prihvatili rizik da izlože moje radove na osnovu projekta i simulacije koje sam im poslao.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.