DANI 1031 | 17.03.2017.

Redakcija

Piše: Redakcija

Ostaju dok ih ne osude!

fokus

SDA stoji uz svoje potpredsjednike i generalnog sekretara

Ostaju dok ih ne osude!

Potpredsjednici SDA Asim Sarajlić i Mirsad Kukić, generalni sekretar te stranke Amir Zukić, njegov vozač Seid Fazlagić, te Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić i Esed Džananović će definitivno u sudnicu. Općinski sud Sarajevo potvrdio je, naime, optužnicu koju je protiv ove grupe napisalo Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.
Zukić, Bibić, dvojica Traka i Karavdić optuženi su za “krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje”, Džananović za zloupotrebu položaja ili ovlasti, a Sarajlić i Kukić za “primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”. Fazlagić je optužen za “krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela”, a Zukić, dodatno, i za nedozvoljeno držanje oružja.
Ekipa bez SDA-ovih funkcionera i Fazlagića pohapšena je prošle godine u akciji Bosna, a Zukić i njegov vozač ove godine nakon što su, kako se nezvanično tvrdi, pokušali pritvorenom Džananoviću, stranačkom kadru u vrhu Elektroprivrede BiH, poslati poruku da ne priča previše. Zukić, Bibić, Trake, Karavdić, Džananović i Fazlagić još su u pritvoru.
Vijest da je optužen, Kukić nije zvanično komentarisao, a Sarajlić je obećao da će biti dostupan pravosuđu, ali da neće više pričati da ne bi pokvario nešto u istrazi.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.