DANI 1031 | 17.03.2017.

Darko Omeragić

Piše: Darko Omeragić

Je li vrijeme da se pogledamo u ogledalo?

dosije hvo

Žalbeni pretres u predmetu Jadranko Prlić i ostali

Je li vrijeme da se pogledamo u ogledalo?

Žalbeni pretres na suđenju Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, koji su u maju 2013. nepravomoćno osuđeni za udruženi zločinački poduhvat na 111 godina zatvora, počinje 20. marta, a izricanje pravomoćne presude se očekuje u novembru

Žalbeni pretres u posljednjem i najvećem predmetu pred Žalbenim vijećem Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) zakazan je za 20. mart i trajaće do 28. marta 2017. godine, saopšteno je prije nekoliko dana iz MKSJ-a.
Na optuženičkoj klupi ponovo će se naći Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić, politički i vojni lideri takozvane Herceg-Bosne, koje je Haški tribunal 29. maja 2013. osudio na ukupno 111 godina zatvora za ratne zločine nad nehrvatskim stanovništvom počinjene tokom posljednjeg rata u BiH.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.