DANI 1027 | 17.02.2017.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Influenseri, analitičari, eksperti, evropejci i ostali bh. jednorozi

Osmatračnica Kastel

Influenseri, analitičari, eksperti, evropejci i ostali bh. jednorozi

Nije ni bosanskohercegovačko dno po evropskim standardima. Da smo se više približili EU, možda bi do sada pritisnuli crveno dugme za alarm. Ovako, mazohizam ovdašnjeg čoveka nema granice, beščašće nema ni dna, niti njegovo dno ima dna. Ako sinu namestiš posao od 23 miliona na teret poreskih obveznika, a narod reagovao nije ni kad si mu dao kredit od tri miliona ‘nako, o kome to više govori? O ocu, sinu ili narodu?
Ako se u ovolikom siromaštvu povećava naknada za odvojeni život parlamentarcima na nivo prosečne plate u državi, a da niko ni ne uzvikne: “Dosta je!”, da li to više govori o predlagačima odluke ili o narodu, koji slegne ramenima, nacrta karikaturu na društvenim mrežama i mirno plaća sve što se traži od njega?
I zato guraj revizijama presuda, mlaćenjem prazne slame da li su Salihović i Cvijanović stvarno bolesni ili je to neki pravosudni virus ili šta li je rekao to što nije rekao hrvatski član Predsedništva BiH, a što smo svi čuli? Treći entitet, kako reče u zadnjoj izjavi za pučanstvo, nigde pomenuo nije. A svi čuli. On je pominjao federalizaciju. Federacija podrazumeva federalne jedinice i sad je misterija kako može biti Federacija BiH bez toga? Osim ako nije mislio na matematički pojam praznog skupa.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.