DANI 1027 | 17.02.2017.

Darko Omeragić

Piše: Darko Omeragić

Da smilje služi narodu, a ne više gangsterima

oktobar u februaru

Uoči 19. februara i ponovljenih izbora: Može li Komšić iznenaditi Boškovića?

Da smilje služi narodu, a ne više gangsterima

Građani Stoca su umorni od politike koja im je ogadila svaku pomisao na nju, ali zato politički akteri ne posustaju. U HDZ-u očekuju da će nastaviti vladati, a u Inicijativi za Stolac da će se konačno stati ukraj izbornoj krađi

Do ponovljenih izbora u Stocu ostalo je vrlo malo vremena, a pred stanovnicima ovog lijepog hercegovačkog gradića je najmanje jedna dilema - glasati ili ne glasati. Iza ove naoko jednostavne dileme, krije se još nekoliko poddilema i pitanja. Da li oni koji ne podržavaju kandidata HDZ-a BiH i dosadašnjeg načelnika Općine Stolac Stjepana Boškovića nakon uklanjanja sa liste kandidata Inicijative za Stolac Salmira Kaplana (kojeg su htjeli podržati 2. oktobra, op. a.) trebaju izaći na izbore i glasati za Matu Komšića, kandidata Socijaldemokratske fronte.
Mnogi tvrde da je Komšićeva uloga na prošlogodišnjim oktobarskim izborima bila epizodna, odnosno da je njegovo kandidovanje bilo motivisano "otimanjem" pokojeg hrvatskog glasa koji je bio rezervisan za Boškovića.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.