DANI 1020 | 30.12.2016.

Ernad Metaj

Piše: Ernad Metaj

S magarcem u EU

važna je ideja

Dani u posjeti farmi magaraca

S magarcem u EU

Sve je počelo prije četiri godine kada je Alen kao student osvojio prvu nagradu na konkursu za najbolju biznis-ideju

Na primjeru magarca Alen Jusupović iz Zavidovića dokazao je da ideja koja ne izazove nikakvu reakciju pa bar da to bude i podsmijeh, nije dobra ideja. Iako su mu se u početku mnogi smijali, Alen je svoju biznis-ideju pretvorio u djelo i uzgojem magaraca riješio problem egzistencije svoje porodice.

Magarac potcijenjen

Na farmi u Petkovićima se proizvodi skupocjeno i ljekovito magareće mlijeko, prave se sapuni, kreme i balzami za usne, a Jusupovići su i dalje fabrika ideja koje planiraju u realizovati u budućnosti, pretvarajući ovo mjesto u primamljivu turističku destinaciju.
"Kao porodica, u jednom trenutku smo bili dovedeni do zida. Majka je bila bez primanja u Krivaji, otac bez posla, ja i brat smo se školovali. Da nismo došli do zida, vjerujem da ne bismo ustrajali u realizaciji ideje da uzgojem magaraca riješimo egzistencijalne probleme", istakao je Adnan Jusupović, vlasnik firme Mali farmer.
Na farmi su trenutno 24 magarca.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.