DANI 1020 | 30.12.2016.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Evropski upitnik ili upitna 2017?

Osmatračnica Kastel

Evropski upitnik ili upitna 2017?

Još jedna u nizu godina opšteg sluđivanja. Zapečatila se navodnim odlaskom Mileta The Referendumskog na inauguraciju novog predsednika najmoćnije zemlje u svetu, kupovinom novog helikoptera za potrebe skupih i dobrih cipela, a snižavanjem plata i najavom poskupljenja gradskog prevoza u Banjoj Luci, te novim trotoarom, nadstrešnicom na Pravnom fakultetu, redukcijom isporuke vode i onim čuvenim par-nepar u Kantonu Sarajevo s početkom baš na Božić! Bez zakonskog uporišta, naravno, jer volimo mi te odluke koje posle tuku po ušima.
Veseli budžetski zagađeni decembar. I prošle godine se šest sedmica u Sarajevu nije videlo nebo. Ništa nije urađeno do danas-dan, osim ove odluke o par-nepar. Možeš ložiti gume, kupovati ugalj za etažno grejanje, ne treba katalizator ni za gradski prevoz, ni za privatna kola, a mogu i planovi razvoja bazirani na eksploataciji uglja. Šta ima veze?!
Eno, Toplana Banja Luka izdiše, a novi gradonačelnik kaže: “Razmatramo cijeli set opcija koje uključuju kredit, javno-privatno partnerstvo, zakup i koncesiju i tokom januara moramo donijeti odluke kakve god one bile”.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.