DANI 1020 | 30.12.2016.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Prevaziđeni zacrtani produkcijski planovi

opservatorij

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Prevaziđeni zacrtani produkcijski planovi

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u ovoj je godini, u kojoj je proslavio 55. godišnjicu, i pored loših uslova za rad produkcijski prevazišao zacrtane planove.

Digitalizacija

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović u razgovoru za Fenu, rezimirajući ovogodišnje aktivnosti, ističe da je renovirana Galerija Mak, pokrenuta web stranica, te proširena stalna muzejska postavka i obogaćena dvojezičkim audiovodičem, po čemu je ova muzejska institucija među prvima u Bosni i Hercegovini. “Vrijedno radimo na digitalizaciji, a među prvim proizvodima koji su u ediciji ‘dokumentarna građa’ već izrađeni i dostupni javnosti je rukopis romana Na Drini ćuprija Ive Andrića. Sretnu okolnost da je u ovoj godini pedeset i peta godišnjica Nobelove nagrade Ivi Andriću iskoristili smo da bismo u saradnji s Ambasadom Kraljevine Norveške u BiH ostvarili sveobuhvatan projekt koji podrazumijeva i ulaganje u infrastrukturu Muzeja i u budući razvoj”, ističe Šehabović.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.