DANI 1020 | 30.12.2016.

Faruk Šehić

Piše: Faruk Šehić

Naša nesretna Nova godina

Dnevnik s ruba

Naša nesretna Nova godina

Teško je shvatiti nesnalaženje Vlade Kantona Sarajevo povodom zagađenje zraka u gradu. Čini se kako Vlada reaguje samo onda kada je građani putem socijalnih mreža prisile da reagira, inače, ćuti, gleda svoja posla. Ne radi ništa za dobrobit građana, a valjda bi trebala biti naš servis, a ne feudalna Vlada koja radi jedino za svoju dobrobit i korist rođaka i jarana.
I kada reagira ta naša takozvana Vlada, onda se ništa ne desi, jer su procjene Vlade pogrešne, ishitrene i doprinose još većoj konfuziji među građanima. Sasvim je moguća situacija da bi nam Vlada nakon eksplozije nuklearne bombe slala saopštenje kako je sve OK, kako je situacija pod kontrolom, te kako je radijacija u normalnim granicama, te da nema razloga za brigu iako se građani raspadaju od zračenja. Takva je naša Vlada, lažljiva i demagoški nastrojena. Ničemu ne služi, osim vlastitom bogaćenju.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.