DANI 1020 | 30.12.2016.

www.automoto.ba

Piše: www.automoto.ba

Ateca Best Buy

Autodani

SEAT se vraća

Ateca Best Buy

Ateca je donijela SEAT-u priznanje Best Buy automobil Evrope 2017. u izboru žirija Autobesta. Nagrada je rezultat razvoja kompanije i velikog truda u konsolidaciji SEAT-a na najvažnijim tržištima s najvećom proizvodnom ofanzivom u svojoj istoriji i uvođenja četiri modela u 18 mjeseci - Atece, već prisutna na tržištu, Leona čije se prve isporuke očekuju početkom 2017, pete generacije Ibize i novog crossovera Arona, koji će također doći iduće godine.
U svom šesnaestom izdanju, žiri je ukazao na niz faktora koji čine Atecu Best Buy opcijom za kupce: dizajn, udobnost, lakoća upravljanja u vožnji, vrijednost za novac, te usluge prodajne i servisne mreže. Članovi žirija su specijalizirani novinari iz 31 zemlje.
Velik raspon u ponudi Ateca bio je jedan od ključnih faktora kojeg je žiri najviše ocijenio. Turbobenzinski TSI ili turbodizelski TDI agregati u ponudi između 115 i 190 KS, sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka, sa manulenim ili automatskim DSG mjenjačem.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.