DANI 1019 | 23.12.2016.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Ima li iko iznenađen: Pobjeg’o Delimustafić

istrage

Nova bruka za bh. pravosuđe

Ima li iko iznenađen: Pobjeg’o Delimustafić

Samo što je donesena odluka da se vrate u pritvor, zvanično je saopćeno da Aliju Delimustafića i Jusu Škrijelja Sudska policija nije našla na kućnim adresama. Baš čudno...

Alija Delimustafić i njegov poslovni partner Juso Škrijelj su u bjekstvu. Ova vijest, koja je zvanično saopćena u utorak, i to samo par sati nakon što su odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu trebali biti vraćeni u pritvor, i nije bila neko iznenađenje. Ni za javnost, a ni za Tužilaštvo KS-a.
"Desilo se ono na što smo upozoravali od kada se našao na slobodi. Zatražit ćemo raspisivanje interne i međunarodne potjernice za Delimustafićem", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Nisu pronađeni na adresama

Da su pobjegli, utvrđeno je nakon što su im sudski policajci pokucali na vrata, ali nijedan od njih dvojice nije pronađen na svojoj kućnoj adresi. S druge strane, Lejla Cerić i Suada Hadžić u utorak su se ponovo našle iza brave, s obzirom na to da je odlukom Suda i njima produžen pritvor za još dva mjeseca.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.