DANI 1007 | 30.09.2016.

Tamara Nikčević

Piše: Tamara Nikčević

Ko su kompletni idioti i kud plovi Beograd na vodi

Intervju

Dobrica Veselinović, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Ko su kompletni idioti i kud plovi Beograd na vodi

Jedan od čelnika Inicijative objašnjava zbog čega istraga slučaja nelegalnog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala i dalje tapka u mjestu i šta je Inicijativa otkrila istražujući ugovor koji je Vlada premijera Aleksandra Vučića sklopila sa arapskim investitorom o izgradnji Beograda na vodi

DANI: Zašto Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd i tokom ljeta nije organizovala proteste protiv “vrha beogradske vlasti”, koji je, kako je rekao premijer Vučić, odgovoran za rušenje Savamale? Odmarali ste?

VESELINOVIĆ: Ne, nismo odmarali. Bavili smo se, pored ostalog, brojnim prekršajnim prijavama koje su u međuvremenu protiv nas podignute. Te prijave je pratila besomučna kampanja kontrolisanih medija, pre svih tabloida Informer, televizije Pink i Studija B, u kojima smo nazivani stranim plaćenicima koje finansira CIA, Rockefeller, Soros, a sve sa ciljem da se navodno destabilizuje Vlada Srbije. Doduše, slične optužbe izgovarao je i Aleksandar Vučić. Pored toga, tokom leta smo pokušavali da saznamo pod kojim je uslovima potpisan ugovor o izgradnji Beograda na vodi.

DANI: Šta ste saznali?

VESELINOVIĆ: Sva saznanja predaćemo nadležnim sudovima, jer verujemo da ugovor nije u skladu sa pravnim sistemom Republike Srbije. Uzgred, taj dokument je model po kojem vlast u svim našim zemljama sklapa sumnjive poslove sa stranim investitorima.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.