DANI 1007 | 30.09.2016.

Elmina Muhić

Piše: Elmina Muhić

Izborne poruke svijetle i sa semafora

fokus

Gdje god nađeš zgodno mjesto, tu plakat posadi

Izborne poruke svijetle i sa semafora

Predizborna utrka za pronalazak što udarnijeg mjesta za postavljanje plakata političkih kandidata za lokalne izbore, pokazala je da i oni koji bi, možda, prvi trebali poštovati mjesta predviđena za plakatiranje to nisu učinili. U predizbornim kampanjama plakatima su oblijepljeni stubovi rasvjete, električni vodovi, a sa jednog na drugi kraj ulica poput zastava se vijore poruke političara, valjda da osjetimo karnevalski duh. Ali i tome svemu bliži se kraj. Kako je plakatiranje grada posebno bilo izraženo pred sam kraj kampanje, nadležne općinske inspekcije uputile su se na mjesto gdje su predizborni plakati, baneri, reklamni panoi kao i drugi propagandni materijal nelegalno postavljeni. Bolje ikad, nego nikad. Kad je riječ o Sarajevu, to su najčešće Ferhadija, Sarači, Baščaršijski trg, Ulica Zelenih beretki, Štrosmajerova, Trg oslobođenja - Alija Izetbegović. No, šta se dogodilo?
- Propagandni materijal (b­a­­­neri) nije uklonjen jer mu se nije moglo pristupiti s obzirom na to da se nalazi na velikoj visini, kao i na električnim vodovima.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.